Meme Kanseri
11 Mart 2012
Prostat Kanseri
11 Mart 2012
Meme Kanseri
11 Mart 2012
Prostat Kanseri
11 Mart 2012

Tömür-ur yani Tümörün eş anlamı urdur.  “Hücrelerin aşırı çoğalmasıyla dokularda oluşan ve büyüme eğilimi gösteren yumru” Herhangi bir hücrenin veya hücre gruplarının organizmanın kontrol mekanizmalarının tesirinden çıkıp hızlı ve anormal bir çoğalma ile ortaya çıkan kitlelerin genel adıdır Latincede tümör, “şişlik, ur” anlamına gelmektedir. Tümör,(ur) vücuttaki tüm doku ve organlarda meydana gelebilir. Tümörler benign (iyi huylu) ve malign (kötü huylu) tümör hastalığı belirtileri  olabilirler. Malign olan tümörlere kanser denir. Benign tümörler kanser değildirler. Tümör belirtileri  Kanserler ilerledikçe başka doku ve organlara yayılırlar belirtileri çoğaldıkça tömrün sıkıntısı dahada fazlalaşır. buna metastaz denir. Benign tümörler ise yayılmazlar, sadece oldukları yerde büyüyebilrler. Tümörgenel bir tabir olup, tam bir tasnifi henüz yapılamamıştır. Tümör hastalığı değişik açılardan yapılan tasniflerde çeşitli güçlüklerle karşılaşılır. Habis (kötü huylu) veselim (iyi huylu) olarak yapılan tasnif oldukça eski olmasına rağmen pratik ve anlaşılır olması, birçok farklı özellikleri ifade etmesinden dolayı hala kullanılmaktadır. Habis tümörler için genel bir ad olarak kanser kelimesi kullanılır. Tümörler, vücuttaki “immunite” denilen kontrol sistemine tabi olmayan bir gelişme, çoğalma ve büyüme sonucu meydana gelirler. Organizmadaki normal hücre çoğalması, belirli bir doku veya organ meydana getirmeye kadar devam eder. Tümörlerdese hücre çoğalması, kontrol mekanizmasının dışına çıkmış ve sınırsız ve düzensiz bir hal almıştır. Mitoz hızlanmıştır. Tümör (ur) hücreler ihtiyaç dışında çoğalırlar. Bu hücreler belirli bir organ teşekkül ettiremezler. Geliştikleri dokunun fonksiyonlarını îfa edemezler. Tümör hastalığında dokunun ve organın normal yapısı makroskopik ve mikroskobik seviyede bozulur. Tümörlerin, makroskopik özellikleri organlarda gözle görülebilen, Mikroskobik özellikleriyse dokunun ince kesiti yapılıp, mikroskop altındaki görülebilen değişikliklerdir. Tümörler çok eski zamandan beri bilinmekle beraber hücrelerin mikroskopla incelenmesi (17. yüzyıl) ile tümörler hakkında detaya inilebilmesi, tümörlerin, dokuları taklit ettiği; hücrelerden yapıldığı ve bu hücrelerin yayılmasıyla başka yerlerde yenilerinin meydana geldiği tespit edilmiştir. Tümör belirtileri kişiden kişiye değişebilir.

Tümörlerin Genel Özellikleri

Selim (iyi huylu) tümörler yavaş büyür. Belirtileri rahatsız etmeden yavaş yavaş fark edilmeleri için uzun zaman geçer. Ancak tümör yerleştikleri yer veya kaynağı olduğu doku sebebiyle erken belirti verebilirler. Genellikle bağ dokusundan yapılmış tümör kapsülleri vardır. Ancak bütün selim tümörler kapsüllü değildir. Mesela rahim adalesinden çıkan ve selim bir ur olan miyom, deriden çıkan nevüs (ben) kapsülsüz tümörlerdir. Selim tümör belirtileri ile  hücrelerinin çoğalması yavaştır ve bir süre sonra durabilir. Uzak yerlere yayılmazlar. Metastaz denen yeni tümörler meydana getirmezler. Mikroskobik yapı bakımından çıktıkları dokuyu çok iyi taklit ederler. Tümör içine kanamaya ve doku nekrozuna nadiren rastlanır. Tam olarak çıkarıldıklarında genellikle nüksetmezler ve öldürücü değildirler. Selim tümörler, iyi huylu özelliklerini senelerce sürdürebildikleri gibi, günün birinde kötü huylu tümör (ur) olabilme ihtimaline de sahiptirler. Selim tümörlerin ne zaman habisleşeceğini hatta habisleşip, habisleşmeyeceğini tahmin etmek güçtür. Ancak selim tümörlerin hangi çeşidinde habisleşme temayülünün yüksek olduğunu söylemek mümkündür.

Habis tümör (ur)  ise hızla büyürler. tümör belirtileri etraflarında kapsülleri yoktur. Selim tümör (ur) habisleştiğinde etrafındaki kapsül yırtılır. Tümör belirtileri büyümeleri aşırı olduğundan etrafındaki kan damarları beslenmesinde kifayetsiz gelir. Bu yüzden tümör içinde birçok doku ölümleri olur fakat hücre kaybından çok daha hızlı tempoda hücre çoğalması olduğu için hacimleri azalmaz. Sık olarak kanamalar meydana gelir. Habis hücreler tek tek veya gruplar halinde kan, lenf, vücudun tabiî boşlukları ve komşuluk yoluyla yayılarak metastaz denen yeni tümörler meydana getirirler. Hücreleri istila ederek çoğalmalarını sürdürürler. Mikroskobik olarak, tümörler, olgunlaşmamış hücrelerden meydana gelmiştir. Hatta tümörün hangi dokudan çıktığı, hangi hücreleri taklit ettiğini söylemek güçtür. Hücrelerin çapı, biçim ve boyanış şekilleri birbirine benzemez. Buna pleomorfizm denir. Tümör belirtileri pek belirgin olmaz Çekirdekle sitoplazma arasındaki nispet bozulmuştur. Hücrelerin birbirleriyle irtibatı kaybolmuştur. Tümör (ur) Cerrahî olarak çıkarıldıklarında çoğunlukla nüksederler (yeniden çoğalırlar). Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından her tümör için ayrı bir kod sayısı tespit edilmesiyle, enternasyonal bir kodlamayla istatistikler hazırlanabilmekte; tümörlerin coğrafî ve ırklara göre dağılımı, çevre şartları, beslenme ve kötü alışkanlıklarla ilgisi tespit edilmektedir.

İyi huylu ve kötü huylu tümör ne demektir?

 

İyi huylu (benign) tümör (ur) kanser değildir. Komşu bölgelere yayılmazlar. Sınırları belirgindir. Komşu dokuları eritmezler. Bu hücreler, onkogen yani farklılaşmışlardır (mutasyon)ancak yine de orijinlerini tahmin etmek mümküdür. Tümör (ur) tamamen çıkartıldığı zaman genellikle tekrarlamazlar. Kötü huylu (malign) tümörler ise kanser olarak adlandırılır. Komşu organ ve dokulara yayılırlar, kemik doku ile karşılaştıklarında onu dahi eritirler (rezorbsiyon). Sınırları belirsizdir. Malign tümörü oluşturan hücreler o kadar farklılaşmışlardır ki orijinlerinin ne olduğunu söylemek imkânsızdır. Tümör (ur) Lenf ve kan yoluyla uzak organlara da yayılırlar.

 Bitkisel Destek İçin Sadece Uzmanlara Danışın…

Değerli okuyucularım,

Amacım, yaptığım çalışmalar sonucunda faydalı olduğuna inandığım ve bu bilgileri ihtiyacı olan herkesle paylaşmak olduğunu bilmenizi isterim. Ancak değişen yasalar gereği yasak olan bazı terimlerin sakıncalı olduğunu dolayısı ile bu yazıların makaleden çıkarılması gerektiğini bana bildirilmiştir.  Yasalara saygılı olma çerçevesinde çıkması gereken yazıları silmek durumundayım. Bu yüzden öncelikle yaptığım işe, uygulamalarıma ve tavsiyelerime güvenen siz değerli okuyucularımın benim olduğu gibi sizlerinde yeni yasaya saygı duyacağınıza inanıyorum. Bu yüzden silinen bazı yazılar nedeni ile öncelikle siz değerli okuyucularım ve takipçilerimden özür diliyorum.

Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizin de güzide doğal yapısı ile endemik bitki örtüsü ile harika bir ülke. Ancak zengin olan bu değerimizi ne yazık ki kullanamıyoruz. Allahın insanlara armağan ettiği, , oksijen, su, toprak ve toprakta oluşan nimetleri, bitkileri insanlarla buluşturmak kadar güzel bir çalışma olamaz. Herbalistlik bitki bilimcisi demektir. Hangi bitki nerde yetiştiğini, ne zaman toplanması kurutulması, gerektiğini, hangi koşullarda depolanmalı ve en önemlisi nasıl tüketilmesi gerektiğini insanlarla paylaşmaktır.

Gerek tanıtım yazısında gerek makale içinde, öncelikle doktor olmadığımı, kesinlikle doktor görevlerini üstlenerek hiçbir şekilde hastaları veya diğer hasta gruplarını  muayyene etmediğimi, tanı  koymadığımı, ameliyat etmediğimi veya başka bir medikal hastane ve benzeri sağlık kurumlarına referans göstererek hastanın üzerinde etki bırakmadığımı, belirtmek istiyorum. Amacım, benden bilgi açısından destek isteyen herkese ücretsiz olarak şimdiye kadar yaptığım araştırma ve çalışmalarım sonucunda edindiğim bilgileri  paylaşmak, olmuştur.  Dolayısı ile benimle irtibata geçmek isteyen, destek veya tavsiyelerim den faydalanmak isteyen herkesin bu konuyu iyi bilmelidirler.  Hastalıkta kullanılan bitkisel gıda destekli ürünleri yasal olarak çalışan tüm aktarlara da veya Eczanelerden alabilirsiniz. Tercih tamamen size aittir. Çünkü Ben ilaç  satmıyorum.


ÖNEMLİ NOT: Burada yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Siteyi kullanan herkes, işbu şartların yanı sıra kullanım koşulları ve gizlilik Sözleşmesi metinlerimizi okumuş kabul etmiş sayılır.

Herkese bol sağlık dileklerimle

Saygılarımla

Herbalist

Erdoğan TEPELİ

05332349044

 


4 Comments

  1. berna kubat dedi ki:

    Merhaba erdoğan bey, belki bu zamana kadar insanlar için tedavi uyguladınız,fakat benim 13 yaşındaki köpeğimin ağzında kötü huylu tümör var.bu kitleler sürekli kanıyor,çok kan kaybı yaşadı.veterinerler uyutmamı söylüyor ama uyutmak değil kurtarmak istiyorum.bize bu konuda yardımcı olur musunuz.saygılar

  2. Nurgül Sona dedi ki:

    Annem GBM IV Hastası Bitkisel Tedavi etmek istiyoruz sizinle aynı kanıdayız kemoterapi öldürüyor insanları en zor aşamadayız ama umudumuz tükenmedi

  3. Deniz gücin dedi ki:

    Anneannemin beyninde tümör çıktı iki tane ameliyat oldu ilginç tarafı Erzincan’da çekildiği Ensar’da 2tane çıktı biri ceviz büyüklüğü kadar digeri ise mercimek kadardı istanbula geldi cerrahpasaya yatırdık ameliyattan önce emar çekildi yine toplam 4 yükseldi napicz bilmiyoruz patolojiyi bekliyoruz yanlız vücudu tertemiz nerden sicradigini bulamıyoruz ..yardım edin

  4. zerrin emek dedi ki:

    optik gliom tanısıyla ameliyat oldu benim oğlum 20 aylıkken 1 yıl sonra rt aldı 3 yıldır büyüme yoktu 10 gün önce çekiler mr da büyüme görüldü az oranda ve sıçrama olduğu tespit edildi artık hayatı sözkonusuymuş lütfen bize yardım edin pamuğum şimdi 7 yaşında saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir