Geven Otu
9 Mart 2017
Zerdeçal
26 Aralık 2018
Geven Otu
9 Mart 2017
Zerdeçal
26 Aralık 2018

 

Köpek Memesi Beslenme

Köpek Memesi Hastalığında Nasıl beslenmeliyiz

Köpek memesi hastalığı, beslenme ile çok alakalı bağlantısı vardır. Staphylococcus aureus (MRSA) metisilin grubuna dirençli olan bakteriler çok dirençli ve nerdeyse şu anki uygulanan bir çok tedavilere karşılık veremeyen bir hastalıktır. Hasta olan kişi eğer yaşam tarzına dikkat etmezsek ne yazıki alınan tedavi ne olursa olsun kesinlikle iyi bir sonuç veremez.
Staphylococcus aureus hem toplum hem de hastane, kökenli lokal ve sistemik infeksiyonlardan sıklıkla izole edilen ve metisiline direnci nedeniyle de tedavisi güç olabilen bir mikroorganizmadır. Metisiline direnç hem koagülaz negatif stafilokoklar, hem de S. aureus’ta saptanmıştır. MRSA kökenlerinin çoğu aynı zamanda eritromisin, sefalosporinler, imipenem, tetrasiklin, klindamisin, aminoglikozidler ve mupirosin gibi topik ajanlara dirençlidirler.
Sanayileşen dünyamız, çoğalan insan gücü ve beraberinde getirdiği bir çok olumsuzlukları ne yazık ki hayatımıza alarak beraber yaşamak zorunda kalıyoruz. Aslında tam bu noktada çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Gerçekten istesek bazı durumları değiştirebilir miyiz?

Köpek Memesi İle İlgili Diğer Yazılarım;

Köpek Memesi Hastalığı

Hidradenitis Suppurativa

Ter Bezi İltihabı

Köpek Memesi Hastalığında Probiyotik ve Prebiyotiklerin Gerekesinimleri

Köpek memesi Hastalığının ilk tedavi zamanında kesinlikle probiyotiklerin alınmasını tavsiye etmiyorum, çünkü Barsak düzenini ne yazıki Zaralı mantar yani Candidda Albicans  tarafından işgal edildiğinde alınan her brobiyotikler bu mantarı daha fazla besler ve onu daha güçlü kılar oysa yapmamız gereken Candida Albicans mantarının beslenmesini kesip onu zayıf düşürmektir.  Bu durumda yapılması gereken hastalığın ilk 3-4 Aylık kısmında Probiyotikleri çok dengeli almalıyız özellikle evde yapılan yoğurt haricinde diğerleri(Turşu,sirke, kefir)  tavsiye etmiyorum.  İlk tedavi aşamasında genellikle prebiyotikleri önerebilirim. Bunlar özelikle soğan, sarımsak, lahana,karnı bahar,ıspanak, kereviz,havuç, brokoli, gibi besinlerle barsak için gerekli olan faydalı  “Bifido” bakterisinin çoğalmasına destek veririz. Orta derece tedavi aşamasında yavaş yavaş probiyotikleri alabiliriz

 

Başarılı Bitkisel Destek  için Uzmanlara  Danışın ?

Herbalist Erdoğan TEPELİ Doğa Araştırması

Değerli okuyucularım,

Amacım, yaptığım çalışmalar sonucunda faydalı olduğuna inandığım ve bu bilgileri ihtiyacı olan herkesle paylaşmak olduğunu bilmenizi isterim. Ancak değişen yasalar gereği yasak olan bazı terimlerin sakıncalı olduğunu dolayısı ile bu yazıların makaleden çıkarılması gerektiğini bana bildirilmiştir.  Yasalara saygılı olma çerçevesinde çıkması gereken yazıları silmek durumundayım. Bu yüzden öncelikle yaptığım işe, uygulamalarıma ve tavsiyelerime güvenen siz değerli okuyucularımın benim olduğu gibi sizlerinde yeni yasaya saygı duyacağınıza inanıyorum. Bu yüzden silinen bazı yazılar nedeni ile öncelikle siz değerli okuyucularım ve takipçilerimden özür diliyorum.

Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizin de güzide doğal yapısı ile endemik bitki örtüsü ile harika bir ülke. Ancak zengin olan bu değerimizi ne yazık ki kullanamıyoruz. ALLAH’ın insanlara armağan ettiği, , oksijen, su, toprak ve toprakta oluşan nimetleri, bitkileri insanlarla buluşturmak kadar güzel bir çalışma olamaz. Herbalistlik bitki bilimcisi demektir. Hangi bitki nerede yetiştiğini, ne zaman toplanması kurutulması, gerektiğini, hangi koşullarda depolanmalı ve en önemlisi nasıl tüketilmesi gerektiğini insanlarla paylaşmaktır.

Gerek tanıtım yazısında gerek makale içinde, öncelikle doktor olmadığımı, kesinlikle doktor görevlerini üstlenerek hiçbir şekilde hastaları veya diğer hasta gruplarını  muayyene etmediğimi, tanı  koymadığımı, ameliyat etmediğimi veya başka bir medikal hastane ve benzeri sağlık kurumlarına referans göstererek hastanın üzerinde etki bırakmadığımı, belirtmek istiyorum.

Amacım, benden destek isteyen herkese ücretsiz olarak şimdiye kadar yaptığım araştırma ve çalışmalarım sonucunda edindiğim bilgileri  paylaşmak, olmuştur.  Dolayısı ile benimle irtibata geçmek isteyen, destek veya tavsiyelerim den faydalanmak isteyen herkesin bu konuyu iyi bilmelidirler.  Hastalıkta kullanılan bitkisel gıda destekli ürünleri yasal olarak çalışan tüm aktarlara da veya Eczanelerden alabilirsiniz. Tercih tamamen size aittir.

Köpek Memesi hastaları :

Doktorunuzun uyguladığı tedavinin yanında doktorunuzun bilgisi dahilinde bunlara dikkat ediniz. Kesinlikle koku giderici ve diğer temizleyici kozmetik ürünlerden uzak durmalıdırlar. Sadece zeytin yağlı sabunla günde 2 defa yıkanması yeterlidir. Beslenmeye dikkat edilmeli özelikle bol yoğurt tüketilmelidir. Kızartma her türlü tatlı,ve mayalı gıdalardan uzak durmaları kendilerinin  lehine olacaktır. Köpek memesi hastalığı olanlar diğer insanlara göre daha dikkatli ve seçici beslenmelidirler. Özelikle kızartma, her türlü tatlı, içinde koruyucu olan gıdalardan tamamen uzak durmalıdırlar.

ÖNEMLİ NOT: Burada yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Siteyi kullanan herkes, işbu şartların yanı sıra kullanım koşulları ve gizlilik Sözleşmesi metinlerimizi okumuş kabul etmiş sayılır.

2 Comments

  1. Zerrin dedi ki:

    Günümüzde ne yazık ki beslenme çok kötü. köpek memesi çok rahatsız bir hastalık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir