Kahraman Lenfositler
9 Nisan 2012
Köpek Memesi
9 Nisan 2012
Kahraman Lenfositler
9 Nisan 2012
Köpek Memesi
9 Nisan 2012

Akciğer Kanseri 

Akciğer Kanseri Bitkisel TedavisiAkciğer kanseri, akciğer hastalığı dokularındaki hücrelerin kontrolsüz çoğaldığı bir hastalıktır. Akciğer kanseri Bu kontrolsüz çoğalma, hücrelerin çevredeki dokuları istila etmeleri veya akciğer dışındaki organlara yayılmaları ile (metastaz) sonuçlanabilir. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporuna göre akciğer kanseri tüm dünyada kanser türleri arasında, erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci, kadınlarda ise ikinci kanser türüdür, ve tüm dünyada her yıl yaklaşık 1.3 milyon ölüme neden olmaktadır. Akciğer vücudumuzun oksijen gereksinimini sağlayan organımızdır. Her organ gibi akciğerimiz de birçok hücreden oluşur. Bu hücreler akciğerin normal olarak görevini yapabilmesi için ihtiyaç doğrultusunda bölünerek çoğalırlar. Akciğer kanseri, yapısal olarak normal akciğer dokusundan olan hücrelerin ihtiyaç ve kontrol dışı çoğalarak akciğer içinde bir kitle (tümör) oluşturmasıdır. Burada oluşan kitle öncelikle bulunduğu ortamda büyür, daha ileriki aşamalarda ise çevre dokulara veya dolaşım yoluyla uzak oranlara yayılarak (karaciğer, kemik,beyin vb. gibi) hasara yol açarlar. Bu yayılmaya metastaz adı verilir. Akciğer kanserleri mikroskop altında izlenen hücrelerin görüntüsüne göre iki ana guruba ayrılır. 1. Küçük hücreli (yulaf hücreli) akciğer kanseri 2. Küçük hücreli-dışı akciğer kanseri. Bunlar mikroskop altında izlenen kanserli hücrenin görüntüsüne göre ayrılır.

AKCİĞER KANSERİ NEDENLERİ
  • Sigara içimek
  • kötü hava şartlarında yaşamak
  • Çalıştı ğotamın sağlıksız olması
  • Arsenik (içilen suyun aresenik bakımdan yoğun olması)
  • Beslenme
  • Genetik Faktörler
AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ

Akciğer kanseri hastalığı belirtileri oldukça ileri aşamalara gelene kadar önemli şikayete yol açmayabilir. Bu sinsi karakter, akciğer kanserini bu kadar tehlikeli yapan en önemli faktördür. Eğer sigara kullanan ve buna bağlı kronik bronşiti olan biriyseniz, mevsimsel öksürük ve balgam şikayetlerinin süreklilik kazanması, balgamda kan görülmesi, giderek artan nefes darlığı, özellikle sırtta kürek kemiklerinin arasına veya omuzlara yayılan batıcı nitelikte göğüs ağrısı kanser için şüphe uyandırması gereken şikayetlerdir. Ancak hastalığın ilk aşamalarında, çoğunlukla bunların hiçbiri olmadan, iştahsızlık, halsizlik, kilo kaybı ve terleme gibi şikayetler görülmektedir. Hiçbir bulgu vermeyen hasta grubu da az değildir.

AKCİĞER KANSERİ NASIL ÖNLENEBİLİR ?

Akciğer kanserinde basit ama en önemli basamak hiç bir zaman sigara içmemek veya içiyorsanız hemen bırakmanızdır. Akciğer kanseri belirtileri vakalarının % 90’ sebebi sigara içimidir. Sigara kullanan bir kişi sigarayı bıraktığında 10 yıl sonra ancak hiç içmemiş kişilerin konumuna gelebilir. Sigara içicilerinde üst gastrointestinal sistem kanserleri (ağız,farenks,larenks, özafagus) görülme riskini  arttırmaktadır. Ayrıca mesane, böbrek,kalın barsak,ve serviks kanseri oluşumunda önemli rol oynar. Sigara koroner kalp hastalığı, bronşit,anfizem, inme riskini de artırmaktadır. Kendinizde akciğer riskini azaltmak istiyorsanız yapacağınız en önemli şey sigarayı bırakmanızdır. Şunu unutmayın ki akciğer kanseri belirtileri  % 20’ si hiç sigara kulanmamış kişilerde görülebilmektedir. Sigara içmeyenler, sigara içen yakınlarının, arkadaşlarının sigara dumanına maruz kalmamaları için onlara kibarca sigaralarını uygun yerlerde (oda veya bina dışında) içmelerini rica etmelidirler.

KÜÇÜK HÜCRELİ-DIŞI AKCİĞER KANSERİ

Tüm akciğer kanserlerinin %75’ini oluşturur. Yassı epitel hücreli, büyük hücreli ve adeno kanser olarak üç gruptan oluşur.

KÜÇÜK HÜCRELİ AKCİĞER KANSERİ

Daha nadir görülen bu tür, oldukça hızlı seyirlidir ve tanı konduğu zaman çoğunlukla vücudun başka bölümlerine yayılmış olarak karşımıza çıkar.

Hastalık Aşamaları Nelerdir (Evreleme)?

Kanser tanısı konduktan sonra hekiminiz öncelikle hastalığın yaygınlığını veya bir başka deyişle hangi aşamada olduğunu (evre) saptayacaktır. Hastalık;

  1. sadece akciğerin küçük bir bölümündeyse evre I,
  2.  en yakın lenf bezelerine atlamışsa evre II,
  3.  akciğer içinde akciğeri saran zara veya iki akciğer arasındaki mediasten denen boşluğa veya buradaki bezelere yayılmışsa evre III,
  4.  karaciğer, kemik, böbrek üstü bezi gibi uzak organlara yayılmışsa evre IV,

olarak adlandırılır. Doğru evreyi saptamak için hekiminizin akciğer röntgeni, toraks ve batın bilgisayarlı tomografi veya magnetik rezonans görüntülemesi, kemik taraması veya beyin bilgisayarlı tomografisi istemesi gerekebilr. Akciğer kanseri hastalığın belirtilerinden amaliyat için uygun evrede olup olamdığını anlamak için mediastinoskopi denilen, boyundan yapılan bir kesiyle mediasten boşluğuna ışıklı boruyla bakılması ve bu işlem sırasında lenf bezelerinden örnek alınmasını içeren bir tetkik ayrıca yapılabilir. Eğer akciğer zarının iki yaprağının arasında sıvı birikmişse, hekiminiz kaburgaların arasından bir iğneyle girerek bu sudan patolojik inceleme için örnek alacaktır . Bu işleme ise torasentez adı verilir.


AKCİĞER KANSERİ BİTKİSEL DESTEK İÇİN SACE UZMANLARA  DANIŞIN

Değerli okuyucularım,

Amacım, yaptığım çalışmalar sonucunda faydalı olduğuna inandığım ve bu bilgileri ihtiyacı olan herkesle paylaşmak olduğunu bilmenizi isterim. Ancak değişen yasalar gereği yasak olan bazı terimlerin sakıncalı olduğunu dolayısı ile bu yazıların makaleden çıkarılması gerektiğini bana bildirilmiştir.  Yasalara saygılı olma çerçevesinde çıkması gereken yazıları silmek durumundayım. Bu yüzden öncelikle yaptığım işe, uygulamalarıma ve tavsiyelerime güvenen siz değerli okuyucularımın benim olduğu gibi sizlerinde yeni yasaya saygı duyacağınıza inanıyorum. Bu yüzden silinen bazı yazılar nedeni ile öncelikle siz değerli okuyucularım ve takipçilerimden özür diliyorum.


Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizin de güzide doğal yapısı ile endemik bitki örtüsü ile harika bir ülke. Ancak zengin olan bu değerimizi ne yazık ki kullanamıyoruz. Allahın insanlara armağan ettiği, , oksijen, su, toprak ve toprakta oluşan nimetleri, bitkileri insanlarla buluşturmak kadar güzel bir çalışma olamaz. Herbalistlik bitki bilimcisi demektir. Hangi bitki nerde yetiştiğini, ne zaman toplanması kurutulması, gerektiğini, hangi koşullarda depolanmalı ve en önemlisi nasıl tüketilmesi gerektiğini insanlarla paylaşmaktır.


Gerek tanıtım yazısında gerek makale içinde, öncelikle doktor olmadığımı, kesinlikle doktor görevlerini üstlenerek hiçbir şekilde hastaları veya diğer hasta gruplarını  muayyene etmediğimi, tanı  koymadığımı, ameliyat etmediğimi veya başka bir medikal hastane ve benzeri sağlık kurumlarına referans göstererek hastanın üzerinde etki bırakmadığımı, belirtmek istiyorum. Amacım, benden destek isteyen herkese ücretsiz olarak şimdiye kadar yaptığım araştırma ve çalışmalarım sonucunda edindiğim bilgileri ve kullandığım yöntemleri paylaşmak, olmuştur.  Dolayısı ile benimle irtibata geçmek isteyen, destek veya tavsiyelerim den faydalanmak isteyen herkesin bu konuyu iyi bilmelidirler.  Hastalıkta kullanılan bitkisel gıda destekli ürünleri yasal olarak çalışan tüm aktarlara da veya Eczanelerden alabilirsiniz. Tercih tamamen size aittir.


ÖNEMLİ NOT: Burada yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Siteyi kullanan herkes, işbu şartların yanı sıra kullanım koşulları ve gizlilik Sözleşmesi metinlerimizi okumuş kabul etmiş sayılır.

 


Saygılarımla

Herbalist

Bitki ve Bitki Özleri Uzmanı

Erdoğan TEPELİ

Erdoğan Tepeli Logo

5 Comments

  1. feyza nuhoğlu dedi ki:

    babam 72 yaşında ileri evre KHDAK 12 kür farklı ilaçlarla kt gördü ayrıca kemik rt gördü şu anda ağızdan kt başlandı ama çok halsiz ve iştahsız adeta hayata küstü ve bu bizi çok üzüyor ben de bir onkoloji çalışanı olarak tıbbi olarak çok da bir şey yapılamayacağını maalesef biliyorum sizin bize bir desteğiniz olabilir mi:(

  2. muhammet turşak dedi ki:

    Babam akciğer kanseri son evrede vücuda yayıldığını söylediler. Bu arada bununla beraber en az 6 aydır ışın tedavisi ve kemoterapi görüyor. şu anda kemoterapiye dayanamayacak durumda bundan sonra kemoterapiye giremez herhalde. Bu arada adresinizi ozan hastalığını ararken tesadüfen buldum.Ben şahsen bundan sonra çok fazla birşey beklemiyorum ama yinede sizin ozan ve akciğer kanseri için tedaviye ne kadar cevap verebilir iyileşme şansı varmıdır Çünkü şu anda çok zayıfladı iştahı yok dolayısıyla vücut direnci daha da düşmüş durumda. İlginiz için şimdiden teşekkürler

  3. fatih ceran dedi ki:

    bi yakinim akciger kanseri 44 yasinda ne önerirsiniz

  4. Ahmet Can Ulusoy dedi ki:

    babam henüz 50 yaşında bir hafta önce akciğer kanseri tanısı aldı ancak beyin dahil tüm vücuda ve sanırım kemiklerede sıçramış durumda bu hafta kemoterapiye başlanacak çok mu geç kaldık lütfen yardım edin akciğer kanseri yenmeyi ve yaşamak istiyor henüz iki yaşında bir torunu var ona aşık para önemli değil yalvarıyorum yardım edin lütfen.

  5. Ebsem Harabi dedi ki:

    Merhaba ismim Erkan, Kocaeliden yazıyorum. İnsan çaresizlikten ne yapacağını şaşırıyor. Böyle bir ruh haliyle yazıyorum size. konuyu açıklamaya çalışayım; Beyinde bir tanesi büyük olmak üzere birkaç adet tümör tespit edildi. Akciğer kanseri metastazı olduğu anlaşıldı sayılır. Konuu ile ilgili olarak yapmam gereken şeyleri bana anlatabilirseniz ve en kısa sürede bana geri dönerseniz sevinirim. Hasta 64 yaşında , erkek, yaklaşık 10 sene önce sigarayı bıraktı, yaklaşık orta ikiden beri bıraktığı güne kadar günde 1 paket civarı sigara içmekteydi. Başka vermem gerek bir bilgi varsa bana söyleyin lütfen. Müracaat ettiğimiz doktor akciğer kanseri cerrahibir müdahalenin kaçınılmaz olduğunu, bununla birlikte kemoterapi ve radyoterapi(ışın tedavisi) yapılacağını belirtti.Bütün bu bilgiler ışığında anlatmamı istediğiniz ve bana önerebileceğiniz birşey olursa açıklamaya çalışayım.Tedavi ile birlikte alınabilecek bir bitkisel ilaca ait fiyatı kullanım şekli vs.. konularda beni aydınlatırsanız sevinirim. (önereceğiniz şeyler doktorun izniyle kullanacağım) Saygılar… Hastanın 3 testli beyin MR ı ve Pet Ct si çekildi sonuçları yukarıda yazmaya çalıştığım gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir