Kategoriler: Genel

CROHN HASTALIĞI

Crohn Hastalığı Nedir?

Crohn hastalığı bir kronik bağırsak iflamatuar hastalığıdır. Crohn Hastalığı sindirim kanalının iltihaplanma ve ülserler ( yaralar) ile karekterize kronik bir hastalığıdır. Ağızdan anüse kadar barsağın herhangi bir yerini tutabilirse de en sık ince barsağın son bölümü ve kalın barsakta hastalığa neden olmaktadır. Uzun süreli, müzmin ancak tedavisi mümkün bir hastalıktır. Kimi yönleri ile Crohn hastalığına benzeyen ancak yalnızca kalın barsakta tutulum yapan ülseratif kolit ile birlikte inflamatuar ( iltihaplı ) barsak hastalıklarının önemli bir kısmını oluştururlar.

CROHN HASTALIĞI NEDEN OLUR ?

Crohn hastalığının nedeni tüm mecralar olsun konusunda uzmanlar olsun nedenin bilemiyorlar. Ancak nedenini bilinmeyen bir hastalıkta nasıl tedavi uygulanıyor onuda anlamış değlim. Aslında nedeni beslenme ve yaşam tarzı bunu nedenleri arasında bulunuyor. Çünkü  geçim derdi olmayan sürekli dışarıda farklı besinlerde beslenen ve emilimi zor olan besinler Crohn hastalığı başlıca nedenleridir.

CROHN HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR ?

  • Karın ağrısı,İştahsızlık, kilo kaybı oluşur.
  • Bulantı, kusma ve şişkinlik ve aşırı gaz yapar.
  • Halsizlik yorgunluk,İştahsızlık ve kilo kaybı,Kansızlık, yapar.
  • Bir çok hastada ağızda yaralar, gözde kızarıklık ve yanma eklemlerde ağrı, ciltte döküntüler ve karaciğer fonksiyon testlerinde bozukluklar.
  • Dönem dönem barsaklarda tıkanmalarla birlikte karın ağrısı ve kabızlık atakları

CROHN HASTALIĞININ DESTEK İÇİN DANIŞIN

Değerli okuyucularım,

Amacım, yaptığım çalışmalar sonucunda faydalı olduğuna inandığım ve bu bilgileri ihtiyacı olan herkesle paylaşmak olduğunu bilmenizi isterim. Ancak değişen yasalar gereği yasak olan bazı terimlerin sakıncalı olduğunu dolayısı ile bu yazıların makaleden çıkarılması gerektiğini bana bildirilmiştir.  Yasalara saygılı olma çerçevesinde  yazılmaması gereken bazı terimleri   silmek durumundayım. Bu yüzden öncelikle yaptığım işe, uygulamalarıma ve tavsiyelerime güvenen siz değerli okuyucularımın benim olduğu gibi sizlerinde yeni yasaya saygı duyacağınıza inanıyorum. Bu yüzden silinen bazı yazılar nedeni ile öncelikle siz değerli okuyucularım ve takipçilerimden özür diliyorum.

Halk arasında bilenen ve yüzyıllardır devam eden, hatta “koca karı” ilaçları diye bilenen ancak  herkesin bildiği ve halkın yarısından fazlası kullandığ ;örneğin kantaron bitkisinde çıkan yağın  yanık ve yaralara, ravent kökünün şekere, çoban çökertenin damar tıkanıklığına zeytin yaprağının şekere ve damar hastalıklarına iyi geldiğini her kes biliyor ve uyguluyor benimde yaptığım aynıdır. Sadece  daha fazla endemik bitkileri araştırarak bilgilerimi insanlarla paylaşıyorum.

 Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizin de güzide doğal yapısı  ile endemik bitki örtüsü ile harika bir ülke. Ancak zengin olan bu değerimizi ne yazık ki kullanamıyoruz. Allahın insanlara armağan ettiği, , oksijen, su, toprak ve toprakta oluşan nimetleri, bitkileri insanlarla buluşturmak kadar güzel bir çalışma olamaz. Herbalistlik bitki bilimcisi demektir. Hangi bitki nerde yetiştiğini, ne zaman toplanması kurutulması, gerektiğini, hangi koşullarda depolanmalı ve en önemlisi nasıl tüketilmesi gerektiğini insanlarla paylaşmaktır.

Yaptığım  iş bunda farklı değil, zaten kullandığımız ya da tavsiyede bulunduğun bitkiler hayvansal gıdalar Tarım bakanlığının kullanımlarında herhangi bir sorun olmadığı ürünlerden oluşuyor. Ayrıca hiç kimseye zorla al kullan veya şunu yapmak zorundasın diye bir baskı ve mecburiyete yok. İsteyen faydalanır istemeyen ilgi duymaz. Benimle görüşme yapan insanlar inanırlarsa yaptığım çalışmalarda ikna olurlarsa uyarlar inanmadığı durumda tavsiyelerime uymazlar hayatlarına deva ederler.Hiç bir zaman inter net üzerinde herhangi bir ürün satışım olmamıştır ve olmayacaktır.

Gerek tanıtım yazısında gerek makale içinde öncelikle doktor olmadığımı, kesinlikle doktor görevlerini üstlenerek hiçbir şekilde hastaları veya diğer hasta gruplarını  muayyene etmediğimi, tanı  koymadığımı, ameliyat etmediğimi veya başka bir medikal hastane ve benzeri sağlık kurumlarına referans göstererek hastanın üzerinde etki bırakmadığımı, belirtmek istiyorum. Amacım, benden destek isteyen herkese ücretsiz olarak şimdiye kadar yaptığım araştırma ve çalışmalarım sonucunda edindiğim bilgileri ve kullandığım yöntemleri paylaşmak, olmuştur.  Dolayısı ile benimle irtibata geçmek isteyen, destek veya tavsiyelerim den faydalanmak isteyen herkesin bu konuyu iyi bilmelidirler.  Hastalıkta kullanılan bitkisel gıda destekli ürünleri yasal olarak çalışan tüm aktarlara da veya Eczanelerden alabilirsiniz. Tercih tamamen size aittir.


ÖNEMLİ NOT: Burada yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Siteyi kullanan herkes, işbu şartların yanı sıra kullanım koşulları ve gizlilik Sözleşmesi metinlerimizi okumuş kabul etmiş sayılır.

Herkese bol sağlık dileklerimle

Saygılarımla

Erdoğan TEPELİ

05332349044

Erdoğan Tepeli Logo

Erdogan Tepeli

Leave a Comment
Paylaş
Yayınlayan
Erdogan Tepeli

Son Yayınlanan İçerikler

Korona virüsü Kovid -19

Korona virüsü Kovid -19 Nedir ?   Koronavirüs hastalığı (COVID-19) yeni bir virüsten kaynaklanan bulaşıcı…

% Gün önce

Hidradenitis Suppurativa  (HS) (köpek memesi) Nedenleri

Hidradenitis Suppurativa  (HS) (köpek Memesi) Hastalığı Nedenleri   Hidradenitis Suppurativa  (HS) (köpek memesi) sağlıksız beslenenler,sigara,…

% Gün önce

Hidradenitis Suppurativa (HS) (köpek memesi) Belirtileri

  Hidradenitis Suppurativa (HS) (köpek Memesi) Belirtileri Küçük sivilce ile başlayan hastalık cildinize ilk durumda…

% Gün önce

Hidradenitis Suppurativa (HS) (Köpek Memesi) Nedir?

Hidradenitis Suppurativa (HS) (Köpek Memesi) Nedir? Hidradenitis Suppurativa  (köpek memesi) genelikle apokrin ter bezlerinin olduğu…

% Gün önce

Zerdeçal

Zerdeçal    Latincesi:  (Curcuma longa) Almancası: Gelbwurz (f.) Kurkuma(f.) Fıransızcası: Curcuma (m.)   Son zamanların…

% Gün önce